Magyar szakácskönyv
| Találatok száma: 18 | 1/1. oldal | Rendezés: |
-
Pallas Antikvárium Ragyogó szakácskönyv - régi magyar ízek eredeti receptek alapjánA könyv az eredeti és az igazi magyar receptek gyűjteménye, kiegészítve néhány külföldi, de már igazából "magyarnak is" számító ételkülönlegesség leírásával. A tartalomból: A húsokról Levesek Böjtös levesek Előételek A magyarhús különböző elkészítési módja Borjúhús Disznóhús Disznósajt, hurka, kolbász, véreshurka stb. készítése Disznóhús egyéb felhasználása Birka- és bárányhús Szárnyasok Halak Rákok Békák, csigák, osztriga, hering, szardella Szendvicsek, finom kenyérkék, hideg húsok tea mellé Va740 Ft
-
Corvina Kiadó Kis magyar szakácskönyvA szerző neve ma is jól ismert az egész világon, a hazánkba látogató turisták nagy része biztosan felkeresi az 1910-ben alapított hírneves vendéglőt, a Gundelt. Könyvünk a magyar szakácsművészet legnagyobb példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyűjteménye, első kiadása óta több mint negyven kiadást ért meg. A receptgyűjteményt a szerző fiai átdolgozták, modernizálták. A kis könyv előszava összefoglalja mindazt, amit e népszerű receptgyűjteményről tudni érdemes második része Gundel Káro740 Ft
-
LÍRA KÖNYV ZRT. Gundel Károly - Kis magyar szakácskönyv Magyar Új borítósE könyvecske 1934-ben először németül, majd angolul, később franciául jelent meg, sőt néhány receptje japánul is. Csak ezek után adták ki magyarul, majd a szerző halála után oroszul, csehül és olaszul. A mű sikerét bizonyítja, hogy első megjelenése óta számos kiadást ért meg, és szakmabeliek, valamint szakmán kívüliek százezrei forgatják szerte a világon.1.599 Ft+1.499 Ft
-
Corvina Kiadó Kis magyar szakácskönyv - MagyarSzerző: Gundel Károly Kiadó: Corvina Kiadó Oldalak száma: 100 Megjelenés: 2014. március Kötés: Keménytáblás E könyvecske 1934-ben először németül, majd angolul, később franciául jelent meg, sőt néhány receptje japánul is. Csak ezek után adták ki magyar1.638 Ft+1.150 Ft
-
Alinea Magyar szakácskönyvNémeth Zsuzsána szakácskönyve a XIX. századi magyar gasztronómiát meghatározó szakácskönyvek egyike. Elõször 1835-ben jelent meg Kassán, az olvasó kezében levõ könyv az 1858-as Pesten megjelent bõvített s jobbított kiadás alapján készült.1.975 Ft
-
Alinea Valódi magyar szakácskönyvZilahy Ágnes író, szerkesztő és nem utolsósorban háziasszony volt. Teleky Sándor gróf – Petőfi barátja, emigrációja idején jeles gasztronómussá lett ha1.975 Ft
-
A jó barátnő - kitünő magyar szakácskönyv -2.500 Ft+1.999 Ft
-
Nemzeti Örökség Kiadó Valódi magyar szakácskönyv„Rendkívül változatos élettapasztalat után írtam le e szakácskönyvet, kizárólag a saját emlékezetemből összeszedve. Nincsen e könyvben egyetlen étel sem, melyet magam – legalább párszor – el ne készítettem volna. Egyszerű, középosztálybeli háztartás keretébe illők ezek mind; de azért válogathat belőlük, vagyonnal bíró nagyobb mérvű háztartást vezető nő is éppen úgy, mint a legszegényebb család, vagy azok a hivatalt teljesítő nők, kik egyszerű cselédek gondjaira kénytelenek háztartásaikat bízni,2.625 Ft
-
OEM Zilahy Ágnes - Valódi magyar szakácskönyv„Rendkívül változatos élettapasztalat után írtam le e szakácskönyvet, kizárólag a saját emlékezetemből összeszedve. Nincsen e könyvben egyetlen étel sem, melyet magam – legalább párszor – el ne kés...2.745 Ft+1.990 Ft
-
Nemzeti Örökség Kiadó Legújabb magyar nemzeti szakácskönyv és teljes háziczukrászat"Gyakorlat teszi a mestert:" - írja a szerző. Ezt a népszerű közmondást bátran rá lehet alkalmazni a nők (sőt, most már a férfiak) leghasznosabb hivatására, a szakácsművészetre is. Ez az igazán ritka szakácskönyv még a tizenkilencedik század végén íródott és azóta sem jelent meg új kiadásban, pedig számtalan jobbnál-jobb receptet és tanácsot ad az ételeink elkészítéséhez. Legyen az vadétel, halétel, házi szárnyas, sertés, marha stb., de bőven akad a receptek között sütemény, torta elkészítéséh2.775 Ft
-
Nemzeti Örökség Kiadó Valódi magyar szakácskönyvValódi magyar szakácskönyv „Rendkívül változatos élettapasztalat után írtam le e szakácskönyvet, kizárólag a saját emlékezetemből összeszedve. Nincsen e könyvben egyetlen étel sem, melyet magam – legalább párszor – el ne készítettem volna. Egyszerű, kö2.826 Ft+990 Ft
-
Nemzeti Örökség Kiadó Valódi magyar szakácskönyvSzerző: Zilahy Ágnes Kiadó: Nemzeti Örökség Kiadó Megjelenés: 2022 Oldalszám: 190 Kötése: puha „Rendkívül változatos élettapasztalat után írtam le e szakácskönyvet, kizárólag a saját emlékezetemből összeszedve. Nincsen e könyvben egyetlen étel sem, mel2.940 Ft+1.150 Ft
-
Nemzeti Örökség Kiadó Legújabb magyar nemzeti szakácskönyv és teljes házicukrászatSzerző: R. Pongrácz Anna Kiadó: Nemzeti Örökség Kiadó Oldalak száma: 94 Megjelenés: 2024. június Kötés: Puhatáblás Gyakorlat teszi a mestert: - írja a szerző. Ezt a népszerű közmondást bátran rá lehet alkalmazni a nők (sőt, most már a férfiak) leghaszn3.108 Ft+1.150 Ft
-
Nemzeti Örökség Kiadó Valódi magyar szakácskönyvRendkívül változatos élettapasztalat után írtam le e szakácskönyvet, kizárólag a saját emlékezetemből összeszedve. Nincsen e könyvben egyetlen étel sem, melyet magam - legalább párszor - el ne készítettem volna. Egyszerű, középosztálybeli háztartás keretébe illők ezek mind; de azért válogathat belőlük, vagyonnal bíró nagyobb mérvű háztartást vezető nő is éppen úgy, mint a legszegényebb család, vagy azok a hivatalt teljesítő nők, kik egyszerű cselédek gondjaira kénytelenek háztartásaikat bízni, m3.150 Ft+2.499 Ft
-
Nemzeti Örökség Kiadó Legújabb magyar nemzeti szakácskönyv és teljes háziczukrászat"Gyakorlat teszi a mestert:" - írja a szerző. Ezt a népszerű közmondást bátran rá lehet alkalmazni a nők (sőt, most már a férfiak) leghasznosabb hivatására, a szakácsművészetre is. Ez az igazán ritka szakácskönyv még a tizenkilencedik század végén íródott és azóta sem jelent meg új kiadásban, pedig számtalan jobbnál-jobb receptet és tanácsot ad az ételeink elkészítéséhez. Legyen az vadétel, halétel, házi szárnyas, sertés, marha stb., de bőven akad a receptek között sütemény, torta elkészítéséhez3.510 Ft+2.499 Ft
-
Alinea Kiadó Magyar Nemzeti Szakácskönyv - A magyar gazdaasszonyok számáraCzifray István 1829-ben kiadott szakácskönyve majd 200 éves kora ellenére a legkevésbé sem csupán kultúrtörténeti érdekesség, hanem olyan hasznos alapmű a ma háziasszonyának, amelyből gasztronómiai szempontból hihetetlenül gazdag és eddig ismeretlen világ rajzolódik ki. A magyar konyha lassan kezdi újra felfedezni elfeledett hagyományait. Ebben az újra-felfedezésben mindenki számára nagy segítséget jelent a korhűen megtervezett könyvben felsorakoztatott 600 recept.3.555 Ft+2.499 Ft
-
Nemzeti Örökség Kiadó Magyar gazdasszony - A gazdasszony a házban - Legújabb gyakorlati MAGYAR SZAKÁCSKÖNYV 1153 recept és tanácsA kötet szerzője a XIX. század második felének magyar konyhaművészetét mutatja be a gazdasszony feladatain keresztül. Olyan kézi segédkönyvet ad a tisztelt Olvasó kezébe, mely nem csak a feladatokat írja le, hanem számtalan étel elkészítésének módját és receptjét is közli. A könyv három fő részre tagolódik, ahogyan az a könyv címében is látható és a közölt 1153 recept és tanács a konyhaművészet és a szakácskönyvek értékes sorát növeli.3.825 Ft
-
Nemzeti Örökség Igazi magyar konyha - Szegedi szakácskönyvRézi néni szakácskönyve a legismertebb szakácskönyvek közé tartozik. A számtalan kiadást megért szakácskönyvből dédszüleink konyhaművészetével ismerkedhetünk meg. A könyv először 1876-ban jelent meg és szerzője Dolecskó Terézia volt, aki igazi művésze volt a konyha tudományának. Rézi néni könyvét Tömörkény István is méltatta.4.491 Ft+2.499 Ft