Magyar szakácskönyv
Találatok száma: 28 | 1/2. oldal | Rendezés: |
-
Corvina Kis magyar szakácskönyv (1984)Gundel Károly990 Ft+1.490 Ft
-
MOL Magyar Olaj- és Gázipari Szakácskönyv (MOL)Magyar Otthoni Lakomák1.000 Ft+1.290 Ft
-
Kis magyar szakácskönyv - Francia /Gundel la cuisine hongroise1.500 Ft
-
CORVINA KIADO Gundel Károly - Kis magyar szakácskönyv Magyar Új borítósE könyvecske 1934-ben először németül, majd angolul, később franciául jelent meg, sőt néhány receptje japánul is. Csak ezek után adták ki magyarul, majd a szerző halála után oroszul, csehül és olaszul. A mű sikerét bizonyítja, hogy első megjelenése óta számos kiadást ért meg, és szakmabeliek, valamint szakmán kívüliek százezrei forgatják szerte a világon.1.599 Ft+1.499 Ft
-
Corvina Kiadó Kis magyar szakácskönyv (orosz)E könyvecske 1934-ben először németül, majd angolul, később franciául jelent meg, sőt néhány receptje japánul is. Csak ezek után adták ki magyarul, majd a szerző halála után oroszul, csehül és olaszul. A mű sikerét bizonyítja, hogy első megjelenése óta számos kiadást ért meg, és szakmabeliek, valamint szakmán kívüliek százezrei forgatják szerte a világon.1.755 Ft
-
Alinea Magyar szakácskönyvNémeth Zsuzsána szakácskönyve a XIX. századi magyar gasztronómiát meghatározó szakácskönyvek egyike. Elõször 1835-ben jelent meg Kassán, az olvasó kezében levõ könyv az 1858-as Pesten megjelent bõvített s jobbított kiadás alapján készült.1.975 Ft
-
Alinea Valódi magyar szakácskönyvZilahy Ágnes író, szerkesztő és nem utolsósorban háziasszony volt. Teleky Sándor gróf – Petőfi barátja, emigrációja idején jeles gasztronómussá lett ha1.975 Ft
-
A jó barátnő - kitünő magyar szakácskönyv -2.500 Ft+1.999 Ft
-
Nemzeti Örökség Kiadó Valódi magyar szakácskönyv„Rendkívül változatos élettapasztalat után írtam le e szakácskönyvet, kizárólag a saját emlékezetemből összeszedve. Nincsen e könyvben egyetlen étel sem, melyet magam – legalább párszor – el ne készítettem volna. Egyszerű, középosztálybeli háztartás keretébe illők ezek mind; de azért válogathat belőlük, vagyonnal bíró nagyobb mérvű háztartást vezető nő is éppen úgy, mint a legszegényebb család, vagy azok a hivatalt teljesítő nők, kik egyszerű cselédek gondjaira kénytelenek háztartásaikat bízni,2.625 Ft
-
Alinea Kiadó Valódi magyar szakácskönyv"Zilahy Ágnes író, szerkesztő és nem utolsósorban háziasszony volt. Teleky Sándor gróf - Petőfi barátja, emigrációja idején jeles gasztronómussá lett hajdani 1848-as honvédtiszt - javaslatára kezdett szakácskönyvírásba. Az akkoriban kapható néhány, külföldi művekből fordított és összeollózott kötet helyett egy olyan könyvet akart írni, amelynek minden receptjét saját maga is elkészítette. Olyan szakácskönyvet, amely a hagyományos magyar konyhakultúrát foglalja össze. Világos, részletes receptleí2.655 Ft
-
OEM Zilahy Ágnes - Valódi magyar szakácskönyv„Rendkívül változatos élettapasztalat után írtam le e szakácskönyvet, kizárólag a saját emlékezetemből összeszedve. Nincsen e könyvben egyetlen étel sem, melyet magam – legalább párszor – el ne kés...2.745 Ft+1.990 Ft
-
Nemzeti Örökség Kiadó Legújabb magyar nemzeti szakácskönyv és teljes háziczukrászat"Gyakorlat teszi a mestert:" - írja a szerző. Ezt a népszerű közmondást bátran rá lehet alkalmazni a nők (sőt, most már a férfiak) leghasznosabb hivatására, a szakácsművészetre is. Ez az igazán ritka szakácskönyv még a tizenkilencedik század végén íródott és azóta sem jelent meg új kiadásban, pedig számtalan jobbnál-jobb receptet és tanácsot ad az ételeink elkészítéséhez. Legyen az vadétel, halétel, házi szárnyas, sertés, marha stb., de bőven akad a receptek között sütemény, torta elkészítéséh2.775 Ft
-
Nemzeti Örökség Kiadó Valódi magyar szakácskönyv„Rendkívül változatos élettapasztalat után írtam le e szakácskönyvet, kizárólag a saját emlékezetemből összeszedve. ... Valódi magyar szakácskönyv„Rendkívül változatos élettapasztalat után írtam le e szakácskönyvet, kizárólag a saját emlékezetemből öss2.974 Ft+1.590 Ft
-
R. Pongrácz Anna R. Pongrácz Anna - Legújabb magyar nemzeti szakácskönyv és teljes háziczukrászat"Gyakorlat teszi a mestert:" - írja a szerző. Ezt a népszerű közmondást bátran rá lehet alkalmazni a nők (sőt, most már a férfiak) leghasznosabb hivatására, a szakácsművészetre is. Ez az igazán ritka szakácskönyv még a tizenkilencedik század végén íródott és azóta sem jelent meg új kiadásban, pedig számtalan jobbnál-jobb receptet és tanácsot ad az ételeink elkészítéséhez. Legyen az vadétel, halétel, házi szárnyas, sertés, marha stb., de bőven akad a receptek között sütemény, torta elkészítéséh3.145 Ft
-
Magyar nemzeti szakácskönyv - A magyar gazdaasszonyok számáraCzifray István 1829-ben kiadott szakácskönyve majd 200 éves kora ellenére a legkevésbé sem csupán kultúrtörténeti érdekesség, hanem olyan hasznos alapmű a ma háziasszonyának, amelyből gasztronómiai szempontból hihetetlenül gazdag és eddig ismeretlen világ3.184 Ft
-
Nemzeti Örökség Kiadó Magyar nemzeti szakácskönyvEgy nemzetet nem csak történelme, művészete és kultúrája határoz meg, hanem ételei, azaz kulináris tudománya is. Milyen ételeket eszünk, azok hogyan készülnek, milyen fűszereket használunk, mit és mivel fogyasztunk - tehát a gasztronómia együttesen alkotja mindezt -, nem beszélve a tálalásról. A szerező így foglalja össze konyhaművészetét: "Könyvem megírásánál idegen kútfőket nem használtam, van énnekem ennél sokkal jobb útmutatóm, a saját tapasztalásom. Első férjem ugyanis dúsgazdag földbirtoko3.375 Ft