Lakhsmy
Találatok száma: 275 | 1/14. oldal | Rendezés: |
-
Lakhsmy oreganó morzsolt 20 gAz oreganot „vad majorannának” és „szurokfűnek” is nevezték. A több elnevezés arra utal, hogy az oregano Európa különböző régiójaiban honos. A déli országok napsütésének köszönhetően aromája intenzívebb lesz, mint a közép-európai országokban termesztett o265 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy bazsalikom morzsolt 20 gA bazsalikom az egyik legkellemesebb illatú fűszernövény, amely rendesen a földközi-tengeri konyha elengedhetetlen kelléke. Édeskés és aromás illatát különösen kedvelik. Mivel érzékeny aromája főzésnél hamar elillan, a főzés utolsó pillanatában, röviddel270 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy borsikafű morzsolt 20 gBorsra emlékeztető illatú és ízű, Dél-Európában őshonos fűszernövény. Számos elnevezése létezik, a legismertebbek: csombor, borsfű, bécsi rozmaring, pereszlén(y), kerti izsópfű. Bors helyett, vagy annak kiegészítésére használható. Jellemzően káposztás270 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy rozmaring morzsolt 20 gA fűszernövények nagy részéhez hasonlóan, a rozmaring is a Földközi-tenger körüli európai és afrikai országokból származik. Ezeken a helyeken számtalan típusa, változata alakult ki, melyek akár országonként is változhatnak. Nálunk vadon nem fordul elő, de270 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy majoranna morzsolt 14 gA majoránna egyike a legrégebbi magyar fűszereknek, amely méltatlanul kiszorult a mai magyar konyhából. Kitűnően ízesíthetők vele levesek, pl. burgonya és gombaleves, és főzelékek (kelkáposzta és savanyú burgonyfőzelék). A csirketöltelékekhez is nélkülözh274 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy petrezselyem morzsolt 14 gA petrezselyem a leggyakoribb zöldfűszerünk, csokorban vásároljuk, vagy a kertben, illetve cserépben vagy virágládában termesztjük, hogy mindig kéznél legyen. Általában a leveleit használjuk fel, illetve a szárát csokorba kötve a levesbe főzzük.280 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy koriander egész 30 gA koriander keletről került a nyugati világba. A növény minden része használható a konyhában, a levelek és a hajtások jól illeszkednek salátákhoz, a gyökere pedig párolt zöldségként fogyasztható. A koriander a mexikói és közel-keleti ételek gyakori ízesít282 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy zsálya morzsolt 20 gKiváló gyógyító tulajdonsággal rendelkező fűszernövény. Tartalmaz A-vitamint, kalciumot, magnéziumot, mangánt, káliumot, cinket. A benne levő illóolajoknak köszönhetően fertőtlenítő és gyulladásgátló hatású. Fogínyproblémákra és menstruációs görcsökre kit284 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy levendula virág egész 10 gFőként a Mediterráneum konyhái használják fűszerként. Erős aromája miatt, adagoljuk óvatosan! Halételek, mártások, vagy saláták készítéséhez használhatjuk fel. Nem utolsó sorban dzsemek készítésénél.288 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy görögszéna levél 10 gA Földközi-tenger vidékéről és Nyugat-Ázsiából származó növény, sárgás színű magja és levelei adják a fűszert. Íze és illata a curry levélhez hasonlít, de nem annyira intenzív. A görögszéna levél jól illeszkedik a csirke-, vagy halételekhez és a hozzájuk292 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy görögszénamag egész 30 gIndiában, a Közel-Keleten népszerű fűszer. Összetört levelét és magját pirítva karis ételek ízesítésére és besűrítésére használják. Nagyon kemény mag, amelyet nehéz megőrölni, ezért ha először áthevítjük, az megkönnyíti ezt a feladatot. Magas a protein ta299 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy rozmaring őrölt 20 gAz egyik legrégebben használt és talán a legsokoldalúbb fűszerünk. Az enyhén kesernyés, kámforos aromájú levelek adják a fűszert. Minden fajtájú húsételnél jól használható. Grillezéshez, sültek, péksütemények, vagy burgonyaételek készítéséhez kiváló.299 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy rózsabors egész 10 gHalak, húsok, mártások, ízesítéséhez és díszítéséhez. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.299 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy zellerlevél 14 gA zeller Európa déli részéről terjedt el. Levele és gyökere is fogyasztható, a francia konyha kedvelt alapanyaga. Fogyaszthatjuk nyersen salátaként, ízesíthetjük vele a leveseket, vagy zellermártást, zellerkrémlevest készíthetünk belőle.301 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy görögszéna őrölt 30 gA Földközi-tenger vidékén és Indiában már az ókorban termesztették és hasznosították. A növény levele és magja adja a fűszert. A mag íze kissé az ánizsra emlékezetet, picit keserű. A magot felhasználás előtt pirítják, majd megőrlik, főként fűszerkeverékek305 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy Lakhsmy oreganó morzsolt 20 gAz oreganot „vad majorannának” és „szurokfűnek” is nevezték. A több elnevezés arra utal, hogy az oregano Európa különböző régiójaiban honos. A déli országok napsütésének köszönhetően aromája intenzívebb lesz, mint a közép-európai országokban termesztett o306 Ft+1.490 Ft
-
Lakhsmy oreganó morzsolt 20 gAz oreganot „vad majorannának” és „szurokfűnek” is nevezték. A több elnevezés arra utal, hogy az oregano Európa különböző régiójaiban honos. A déli országok napsütésének köszönhetően aromája intenzívebb lesz, mint a közép-európai országokban termesztett o306 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy csillagánizs 10 gAz ánizs inkább édes krémek, tészták, főleg a mézeskalács nélkülözhetetlen fűszere, de ha egy fej vöröhagyma oldalába 2-3 ánizst szúrunk és ezzel pároljuk a pecsenyét, zamatossá teszi.308 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy lestyán morzsolt 14 gA lestyán Délnyugat-Ázsiában honos. Az egyiptomiaktól a görögök, tőlük pedig a rómaiak tanulták meg termesztését, hasznosítását. A rómaiak közvetítésével került Pannóniába. A középkori Magyarország népszerű fűszere volt. Érdekesség Jó háziszer nikotin- é308 Ft+1.350 Ft
-
Lakhsmy medvehagyma morzsolt 10 gAz Lakhsmy fűszereket sütéshez, főzéshez, zöldségekből készült salátákhoz, sajtkrémekhez és egyéb köretekhez ajánljuk.308 Ft+1.350 Ft